Afișez toate cele 5 rezultate

Baterie manometre R32 Aitcool

428.99lei
Trusa de service pentru sisteme de climatizare și refrigerare contine următoarele componente: 3 furtunuri cu lungime de 1,5 metri fiecare,

Baterie manometre R410 Aitcool

370.16lei
Trusa de service pentru sisteme de climatizare și refrigerare contine următoarele componente: 3 furtunuri cu lungime de 1,5 metri fiecare,

Baterie manometru cu 1 ceas inalta presiune HMG-1-H AITCOOL

101.15lei
Bateria de manometru cu un ceas de înaltă presiune HMG-1-H de la AITCOOL este un instrument esențial pentru tehnicienii de

Baterie manometru cu 1 ceas joasa presiune HMG-1-L AITCOOL

101.15lei
Bateria de manometru cu un ceas de înaltă presiune HMG-1-L de la AITCOOL este un instrument esențial pentru tehnicienii de

Corp manometru cu robinet

98.08lei
Corp pentru un singur manometru, proiectat pentru utilizarea cu manometre destinate presiunilor joase sau înalte. Racord de intrare și racord

Baterie manometre freon

Echipamentele de măsurare și diagnosticare joacă un rol crucial în asigurarea performanței și longevității sistemelor tehnice și industriale. Aceste dispozitive permit identificarea rapidă și precisă a problemelor, precum și monitorizarea constantă a condițiilor de operare, ceea ce contribuie la prevenirea defecțiunilor majore și la reducerea costurilor de întreținere.

Unul dintre cele mai importante instrumente în acest domeniu este baterie manometre freon. Manometrele sunt dispozitive esențiale pentru măsurarea presiunii gazelor și a lichidelor într-un sistem, iar în cazul sistemelor de refrigerare și aer condiționat, acestea sunt folosite pentru a măsura presiunea freonului.

Baterie manometre de freon constă într-un set de manometre interconectate, care permite tehnicienilor să monitorizeze atât presiunea pe partea de înaltă presiune, cât și pe cea de joasă presiune a sistemului.

Baterie manometre freon – componente principale

 • Manometrele
 • Colectorul
 • Furtunurile

Manometrele sunt esențiale pentru a citi presiunea în sistem. Cel de înaltă presiune este utilizat pentru a măsura presiunea din partea de înaltă a sistemului. Cel de joasă presiune măsoară presiunea din partea de joasă. Cel de vid este folosit pentru a verifica dacă sistemul a fost complet golit de aer și umiditate înainte de reîncărcare.

Colectorul din  este centrul de distribuție la baterie manometre freon. Acesta permite tehnicianului să controleze fluxul de freon între sistem și manometre.

Furtunurile sunt utilizate pentru a conecta manometrele la sistemul de refrigerare. De obicei, există trei furtunuri: unul albastru pentru presiunea joasă, unul roșu pentru presiunea înaltă și unul galben pentru vid sau reîncărcare.

La Ehvac, găsești cele mai bune produse. Oferim baterie manometre, dar și alte produse de înaltă calitate care satisfac cerințele profesioniștilor din domeniul HVAC. Compania se mândrește cu o selecție variată de echipamente de măsurare, proiectate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui client.

Cum funcționează acest produs

Folosirea corectă a bateriei manometrelor de freon implică mai mulți pași critici:

 1. Conectarea la sistem
 2. Citirea presiunilor
 3. Diagnosticarea problemelor
 4. Reîncărcarea cu freon

În primul rând, manometrele trebuie conectate la sistemul de refrigerare. Furtunul albastru se conectează la partea de joasă presiune a sistemului, furtunul roșu la partea de înaltă presiune și furtunul galben la sursa de freon sau pompă de vid.

După conectarea lor, tehnicianul poate citi presiunile din sistem. Aceste valori sunt esențiale pentru a diagnostica problemele sistemului și pentru a determina dacă este necesară reîncărcarea cu freon sau alte intervenții.

În funcție de presiunile citite, tehnicianul poate determina dacă există scurgeri de freon, blocaje în sistem sau alte probleme. De exemplu, o presiune scăzută în partea de joasă presiune poate indica o lipsă de freon, în timp ce o presiune înaltă în partea de înaltă presiune poate indica un blocaj în sistem.

Întreținerea bateriei manometrelor de freon

Pentru a asigura o funcționare optimă și o durată de viață îndelungată a bateriei, este esențială o întreținere corespunzătoare. Furtunurile trebuie verificate regulat pentru a detecta eventualele crăpături sau scurgeri. Înlocuirea furtunurilor deteriorate este esențială pentru a preveni pierderile și pentru a asigura măsurători precise.

Acestea trebuie calibrate periodic pentru a asigura acuratețea citirilor. Calibrarea poate fi efectuată de către producător sau de către un centru de service autorizat.

Colectorul trebuie curățat regulat pentru a preveni acumularea de murdărie și resturi care ar putea afecta funcționarea acestuia. De asemenea, este important să se asigure că toate valvele colectorului funcționează corect.

Când nu sunt utilizate, manometrele trebuie depozitate într-un loc uscat și ferit de praf. Depozitarea necorespunzătoare poate duce la deteriorarea lor și la scurtarea duratei de viață a acestora.

Importanța acestui tip de produs

 1. Identificarea Scurgerilor: Prin măsurarea presiunilor înalte și joase, tehnicianul poate detecta scurgerile, care pot afecta eficiența sistemului și pot duce la defecțiuni.
 2. Determinarea Nivelurilor de Freon: Manometrele ajută la determinarea dacă sistemul are nevoie de reîncărcare.
 3. Diagnosticarea Blocajelor: Presiunile anormale pot indica blocaje în sistem, cum ar fi filtre înfundate sau conducte restrânse.
 4. Asigurarea Funcționării Corecte: Monitorizarea presiunilor ajută la asigurarea că toate componentele sistemului funcționează corect.

La Ehvac oferim produse de cea mai înaltă calitate

Bateria manometrelor de freon este un instrument indispensabil pentru orice tehnician HVAC și de refrigerare. Înțelegerea funcționării, întreținerii și utilizării corecte a acestui instrument este esențială pentru a asigura performanța și durabilitatea sistemelor de climatizare și refrigerare.

La Ehvac oferim produse de cea mai înaltă calitate! Suntem aici să îi ajutăm pe clienții noștri să își ducă proiectele cu brio la bun sfârșit.