Solutii calitate aer

Cum intretii corect sistemele Ehvac

Un rând de sisteme de ventilație în fața unei clădiri.

Locuinta noastra este mediul in care aerul proaspat si temperatura constanta nu trebuie sa lipseasca. De aceea, optam pentru solutii profesionale de ventilatie, de incalzire sau de climatizare. Insa, pentru ca acestea sa functioneze bine pentru o perioada indelungata, este necesar sa le intretinem cat mai riguros cu putinta.

Atunci cand vine vorba de intretinere, trebuie verificate si curatate periodic toate componentele acestor sisteme, de la o grila aerisire, pana la filtre si tevi. Reziduurile depuse pe instalatii sau pe exteriorul sistemelor pot afecta performanta lor si, treptat, va aparea necesitatea de a cumpara altele noi.

Asadar, pentru a ne putea bucura de aer proaspat si de o temperatura constanta in locuinta noastra, vom prezenta cateva metode utile prin care aceste sisteme pot fi intretinute. La Ehvac, oferim atat produse calitative, cat si bune practici pentru un stil de viata eficient si responsabil.

 

Curatarea elementelor componente

Cand vine vorba de intretinerea acestor sisteme, este importanta curatarea tuturor componentelor existente. Indiferent daca vorbim de o masca aer conditionat sau de filtrele aparatului, nu trebuie sa neglijam nici exteriorul sistemului, nici interiorul acestuia. De aceea, noi recomandam:

  • Curatarea lamelelor ventilatorului
  • Curatarea sau inlocuirea filtrelor
  • Curatarea recuperatorului de caldura
  • Curatarea grilei de ventilatie

In filtrele sistemului de ventilatie sunt depozitate diverse reziduuri, precum polen sau praf si acestea trebuie curatate sau inlocuite la fiecare 6 sau 9 luni. Filtrele, odata demontate, pot fi spalate sub jet de apa de mai multe ori, pana cand toate reziduurile sunt indepartate.

Similar, recuperatorul de caldura permite si el curatarea sub un jet de apa calda sau prin aspiratie. De asemenea, recomandam curatarea in profunzime a acestuia la fiecare 6 luni de functionare.

 

Schimbarea componentelor deteriorate

Verificarea periodica a elementelor unui sistem Ehvac este esentiala pentru a identifica daca exista piese deteriorate. De exemplu, un tub ventilatie deteriorat poate stopa circulatia eficienta a aerului, ceea ce poate produce disconfort in interiorul locuintei.

In ceea ce priveste sistemul de climatizare, elementele componente care ar putea necesita inlocuire sunt cele din:

  1. Unitatea exterioara – compresor, condensator, ventilator, rezervor pentru freon
  2. Unitatea interioara – ventilator, vaporizator, filtru, senzori

Fiecare dintre aceste componente are un rol bine stabilit, iar deteriorarea lor poate produce efecte neplacute. De exemplu, daca se defecteaza compresorul, aparatul de aer conditionat nu mai poate absorbi caldura si trimite aerul rece intr-o incapere.

De asemenea, calitatea aerului generat de aparatul de aer conditionat depinde de calitatea filtrelor acestuia. Astfel, daca filtrele nu sunt intr-o stare optima, aerul din exterior nu va fi filtrat, iar reziduurile se vor depune pe componentele aparatului.

 

Sfaturi pentru intretinerea aparatului de aer conditionat

Pentru a te bucura o perioada indelungata de aparatul de aer conditionat, iti vom propune cateva sfaturi prin care il poti mentine intr-o stare cat mai buna. Noi stim cat este de important sa ai o temperatura placuta in casa pe parcursul intregului an si credem ca urmatoarele sfaturi iti vor fi de folos.

Sfaturi pentru intretinere Detalii
Scoate intotdeauna aparatul din priza Curata aparatul in siguranta, mai ales daca folosesti produse lichide
Indeparteaza masca din interior Poti curata mult mai eficient masca din interior in acest mod
Scoate filtrele Curata filtrele cu o solutie speciala si inlocuieste-le daca este necesar
Nu monta componentele pana ce nu sunt complet uscate Asteapta sa se usuce complet fiecare componenta pentru ca aparatul sa functioneze corespunzator

Orice electrocasnic ar trebui deconectat de la cursa de energie atunci cand vrei sa il igienizezi. Astfel, si aparatul de aer conditionat trebuie scos din priza pentru a-i putea indeparta in siguranta masca interioara si filtrele.

Odata ce au fost curatate corespunzator, trebuie sa astepti pana la uscarea completa. Orice picatura de apa sau solutie speciala patrunsa in sistemul electric il poate deteriora, asa ca iti recomandam sa ai rabdare pentru a te bucura de aparatul de aer conditionat pentru cat mai mult timp.

 

Bucura-te de aer proaspat si confort termic indelungate

Fiecare sistem de ventilatie sau climatizare are o anumita durata de viata, insa aceasta poate fi prelungita cu ajutorul bunelor practici de intretinere. Astfel, fiecare componenta are nevoie de atentie sporita si de o curatare in profunzime.

La Ehvac, iti punem la dispozitie produse calitative si durabile, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji daca trebuie sa inlocuiesti componentele invechite. De aceea, recomandam sa verifici stadiul lor periodic, atat pentru sistemul de ventilatie, cat si pentru cel de climatizare.