Ehvac

Cum alegi sistemele HVAC potrivite

Doi bărbați care încarcă cutii într-o dubă cu un grătar de ventilație în lateral.

Sistemele HVAC sunt foarte importante pentru confortul din orice spatiu interior. Fiecare casa are nevoie de incalzire, aer proaspat si de o temperatura constanta pentru confort sporit si viata sanatoasa.

Datorita importantei acestor sisteme, ele trebuie alese cu grija, in functie de mai multe aspecte. Chiar si alegerea unor grile ventilatie poate decide eficienta sistemului instalat. De aceea, este necesara o documentare riguroasa inainte de achizitie.

Daca ai nevoie de un sistem calitativ si rezistent, te afli exact unde trebuie. La Ehvac, noi iti oferim produse care indeplinesc toate cerintele tale, iar in acest articol, iti vom prezenta cum le poti alege pe cele potrivite pentru tine.

 

Stabileste care sunt nevoile tale

Primul pas este sa te gandesti de ce ai nevoie de un sistem de ventilatie, de incalzire sau de aer conditionat. Motivele pot fi evidente, insa tipul specific de sisteme poate depinde de zona in care locuiesti, de clima sau de dimensiunea casei. In functie de aceste aspecte, poti avea nevoie si de accesorii suplimentare, precum un canal mascare tevi aer conditionat.

In acest sens, iti recomandam sa iei in considerare urmatoarele:

  • Temperaturile minime si maxime specifice zonei geografice
  • Umiditatea din aer
  • Marimea casei si numarul locuitorilor

Daca locuiesti intr-o zona in care temperaturile se apropie de inghet, cel mai probabil vei avea nevoie de un sistem de incalzire puternic, care genereaza caldura uscata. De asemenea, poti opta si pentru solutii de izolare a tevilor si conductelor pentru a proteja circulatia corespunzatoare a apei.

Daca locuinta ta are un nivel ridicat de umiditate, este necesar sa te documentezi cu privire la cele mai bune sisteme de ventilatie si climatizare. In acest sens, ia in considerare si dimensiunea locuintei tale, precum si numarul de locatari, pentru a alege o ventilatie care sa faca fata conditiilor.

 

Analizeaza ofertele de pret

Pe piata exista numeroase oferte de pret care variaza in functie de brand, specificatii, tehnologii. Preturile pot depinde si de particularitatile zonei in care locuiesti sau ale casei tale. Poti alege sisteme care te ajuta sa economisesti energie, precum si o tubulatura flexibila care transfera eficient cladura sau frigul intr-o incapere.

Noi stim cat de important este sa faci o investitie care sa iti satisfaca nevoile si dorintele pe termen lung. De aceea, iti propunem cateva sugestii care te vor ajuta sa economisesti atat bani, cat si energie:

  1. Alege sisteme care sunt adaptate de la inceput pentru conditiile de mediu
  2. Izoleaza foarte bine locuinta, mai ales daca ai o casa de dimensiuni mari
  3. Alege sisteme adaptate in functie de dificultatea proiectului tau

Pentru un confort si economii de energie, este important sa instalezi corespunzator, de la bun inceput, un sistem de tubulaturi. De asemenea, daca acest sistem este prevazut cu izolatie, vei vedea eficienta lui in facturile lunare.

 

Apeleaza la sfaturile unui expert

Daca nu esti familiarizat cu tipologia acestor sisteme si modul lor de instalare, ar putea fi foarte util sa ceri ajutor din partea unui specialist in domeniu. Noi iti stam la dispozitie pe tot parcursul proiectului tau si te putem ajuta in mai multe moduri, pe langa vanzarea propriu-zisa a produselor.

Tipuri de ajutor specializat Detalii
Evaluarea corecta a locuintei Pot fi recomandate sisteme in functie de dimensiuni, clima, numarul de locuitori, vechimea locuintei
Analizarea calitatii aerului Daca aerul este foarte poluat, pot fi recomandate sisteme de ventilatie mai performante
Proceduri de mentenanta Clientii pot beneficia de instalare, de desfiintare a sistemului vechi, de reparatii suplimentare
Oferte in functie de proiect Cu cat proiectul este mai complex, cu atat oferta de pret ar putea fi mai avantajoasa pentru client

 

In general, ajutorul specializat poate fi solutia ideala daca vorbim de un proiect foarte complex, de o locuinta mai veche sau de o zona geografica pretentioasa. In aceste situatii, noi sarim in ajutorul clientilor pentru a nu-i lasa sa ia decizii nepotrivite de la inceput.

Calitatea vietii clientilor este motorul afacerii noastre, de aceea le punem la dispozitie atat produse de calitate, cat si consultanta specializata, evaluari si oferte. Fiecare persoana merita sa traiasca o viata cat mai confortabila in caminul ei.

 

Alege Ehvac pentru un viitor confortabil

Indiferent de nevoile tale, poti gasi cele mai bune solutii de incalzire, ventilatie sau aer conditionat. Ia o decizie finala in functie de zona geografica in care locuiesti, de nivelul de umiditate sau de dimensiunea casei tale.