Ehvac, Solutii calitate aer

Importanta aerului proaspat – cum sa il mentinem in interior?

O mână care ține o frunză în fața unui peisaj urban, cu aerisire și ventilație.

In ziua de astazi auzim din ce in ce mai des informatii despre poluare si calitatea scazuta a aerului. Probabil ca in orasele mari si in zonele aglomerate simtim cu usurinta aceste inconveniente si oricat de mult ne-am stradui sa pastram in interior o atmosfera placuta, nu reusim intotdeauna. Partea buna este ca tehnologia a evoluat si ca exista o solutie.

Calitatea aerului exterior nu poate fi imbunatatita atat de usor insa, pentru locuinta personala este important sa nu neglijam acest aspect. In spatiile in care petrecem cel mai mult timp, fie ca este vorba despre spatii de munca sau locuinte, e necesar sa respiram aer curat. Calitatea aerului poate fi imbunatatita cu produsele EHVAC.

Cand vine vorba de confortul interior, acesta poate fi obtinut numai daca ne bucuram de temperaturi optime, aer proaspat si ventilat obtinute cu ajutorul sistemelor HVAC. Pentru aceste scopuri, produsele noastre va stau la dispozitie indiferent de necesitatile sau dorintele dumneavoastra. Spre exemplu, un sistem de aer conditionat are nevoie de un recuperator freon pentru a functiona la capacitate maxima.

Cat de usor poate fi influentata sanatatea noastra?

Calitatea aerului din interior poate fi de multe ori chiar mai scazuta decat cea din interior atunci cand nu este ventilat corespunzator aerul. Exista numerosi factori care pot contribui la poluarea aerului interior intr-o incapere, periculosi pentru sanatate :

  1. Mucegaiul
  2. Acarienii
  3. Emisii provenite de la electrocasnice
  4. Fumul de tigari

Oxigenul din interior poate fi mai poluat decat cel de afara din cauza multiplelor surse care contamineaza aerul. Aerisirea cu aer din exterior nu este intotdeauna cea mai buna varianta pentru ca nu ne bucuram de aer proaspat in orice moment al zilei oriunde ne-am afla. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care suntem nevoiti sa acordam atentie maxima sistemelor corespunzatoare.

Indiferent ca vorbim despre mentinerea unei temperaturi optime in anotimpul rece sau cald ori despre ventilarea aerului, avem nevoie de o placa anticondens. Este important sa ne asiguram ca sistemele din locuinta noastra sau din spatiile in care ne petrecem cel mai multi timp, sa functioneze la capacitate maxima. Sanatatea noastra nu este un aspect care poate fi neglijat.

Ce se intampla atunci cand nu avem confort termic in interior?

Fie ca vorbim despre zilele toride de vara cand sunt indispensabile aparaturile de aer conditionat sau cand vorbim despre temperaturi scazute cand avem nevoie de incalzire, confortul termic este necesar. Pentru asigurarea acestui confort uneori pot fi necesare piese precum fitinguri cupru sau altele asemanatoare. Iti recomandam sa te asiguri ca ai toate piesele necesare.

E important sa protejam sanatatea noastra si a familiei noastre pe tot parcursul anului. Pot aparea diverse afectiuni atunci cand inauntru este rece, umezeala sau aer contaminat. Spre exemplu, te poti confrunta cu :

  • Afectiuni respiratorii
  • Alergii
  • Gripe sau raceli sezoniere
  • Infectii

Iata doar cateva dintre neplacerile cu care te-ai putea confrunta daca spatiul interior in care te desfasori nu este ventilat corespunzator. Bineinteles ca starea de sanatate poate fi influentata inclusiv de curatenia din interior sau de alti factori exterior. Noi iti recomandam insa, sa acorzi atentie acestor detalii pentru ca pot avea un impact major.

Poti influenta atmosfera din interior si bunastarea familiei tale

Calitatea oxigenului din locuinta noastra poate avea un impact semnificativ nu numai asupra sanatatii dar si asupra bunastarii noastre. Iata cateva exemple de astfel de situatii :

Situatii Detalii
Incaperile nearisite, cu aer contaminat Influenteaza si capacitatea de concentrare
Aerul proaspat Imbunatateste si calitatea somnului
Incaperile cu multa umezeala Determina aparitia afectiunilor respiratorii

Iti recomandam sa te asiguri ca ai acasa o buna circulatie a aerului prin aerisirea regulata, deschiderea ferestrelor sau a usilor. Dar mai ales, pentru o calitate optima a aerului iti sugeram sa alegi produsele adecvate pentru tot parcursul anului, indiferent de anotimp sau necesitati. Iti pot influenta vizibil sanatatea si bunastarea.

Inclusiv atmosfera din interior poate fi schimbata atunci cand nu este aerisita o incapere. Cu siguranta stii cat de incarcata poate fi o camera chiar si putin mobilata, dar care nu are suficient oxigen in interior. Te poti simti coplesit si vei vrea sa parasesti incaperea cat mai repede posibil.

Creeaza un mediu placut, sanatos si confortabil

Calitatea oxigenului din locuinta noastra are un impact semnificativ asupra sanatatii pe termen scurt dar si lung. De asemenea, poate influenta si bunastarea noastra, ne putem simti mai relaxati si mai bine primiti intr-o incapere aerisita si confortabila din punct de vedere termic. Poti crea un mediu placut chiar la tine acasa.

Asigura-te ca iti protejezi sanatatea de poluantii nocivi si de aerul contaminat cu produsele corespunzatoare. E bine sa alegi calitatea superioara pentru ca in timp isi va spune cuvantul. Sanatatea ta si a familiei tale nu este un aspect pe care sa il poti neglija.

Inclusiv calitatea vietii tale se poate imbunatati atunci cand te bucuri de tot confortul. EHVAC te sfatuieste sa alegi calitatea superioara a produselor si in acest fel vei alege si confortul pentru casa ta. O investitie in produsele potrivite inseamna o investitie in sanatatea ta si a familiei tale.