Pentru a te bucura de o experienta placuta la un restaurant, ai nevoie atat de o servire corespunzatoare si preparate gustoase, cat si de un mediu placut. Luand in considerare doar aspectul legat de mediu, un astfel de spatiu trebuie sa fie aerisit corespunzator si sa asigure confort termic tuturor persoanelor.
Spatiile inchise din restaurante au nevoie de o circulatie buna a aerului, iar o grila ventilatie poate ajuta in acest sens. Aceasta este doar una din componentele esentiale ale unui sistem de ventilatie care ajuta la o functionare eficienta, oferind multe beneficii pe termen lung.
Daca esti detinator de restaurant si iti doresti sa asiguri confort tuturor celor care ii pasesc pragul, sfaturile noastre iti pot fi cu adevarat de folos. Vei descoperi de ce este important sa asiguri prospetimea aerului in restaurant si cum poti aerisi corect toate spatiile acestuia.
Rolul aerisirii in restaurant
Ventilatia este la fel de importanta precum calitatea servirii si a preparatelor consumate. Fara un aer curat, o temperatura si o umiditate potrivite, nu te poti bucura cu adevarat de o experienta placuta. Atat aspectele tehnice, cat si cele estetice ale unui sistem HVAC sunt esentiale, astfel ca o mascare traseu aer conditionat nu ar trebui sa lipseasca din sistemul unui restaurant.
Exista mai multe aspecte de luat in considerare, precum:
- Purificarea aerului
- Economisirea energiei electrice
- Controlarea mirosurilor neplacute
- Respectarea normelor specifice
- Reducerea umiditatii si mentinerea temperaturii optime
La fel ca in cazul oricarui alt spatiu inchis, restaurantul are nevoie de un aer proaspat pentru a asigura confortul clientilor si angajatilor. Sistemele performante inlocuiesc aerul viciat cu cel proaspat, in timp ce eficientizeaza consumul de energie electrica.
Prin folosirea echipamentelor care au in componenta tubulatura ventilatie, pot fi controlate mirosurile si poate fi redus riscul de formare a condensului si mucegaiului. Acest lucru este posibil prin mentinerea unei temperaturi si umiditati potrivite la interior.
Avantaje pentru angajati si clienti
Ventilarea corecta a unui restaurant ofera numeroase avantaje atat clientilor, cat si personalului care se ocupa cu prepararea mancarurilor, servire si gestionarea altor activitati. Printre aceste avantaje, putem enumera:
- Conditii optime de preparare a mancarii
- Sporirea conditiilor de siguranta
- Riscuri minime de infectare cu diversi virusi
- Mediu potrivit atat pentru adulti, cat si pentru copii
Angajatii care lucreaza la bucatarie au nevoie de mentinerea unui mediu optim de lucru, respectiv de controlarea mirosurilor si a temperaturii. Printr-un sistem eficient oferit de Ehvac, mirosurile pot fi extrase cu usurinta, iar conditiile de lucru nu vor pune in pericol sanatatea.
Daca este mentinut un aer proaspat in toate spatiile din restaurant, poate fi minimizat si riscul de infectare cu virusi prin evitarea umiditatii excesive. Astfel, atat adultii, cat si copiii se pot bucura de o experienta placuta si sigura la restaurant.
Aerisire corecta pentru fiecare incapere
Mentinerea unui aer curat si proaspat se poate face prin mai multe moduri, insa este esential ca fiecare incapere sa aiba propriul sistem. Acesta este ales in functie de mai multe criterii, precum dimensiunea spatiilor, gradul de ocupare si multe altele. In continuare, vom prezenta cateva sugestii de produse pentru fiecare incapere de hotel:
Tipul de incapere | Sfaturi pentru un mediu corespunzator |
Bucatarie | Hote profesionale deasupra plitelor, guri de aerisire pe tavan |
Sala de mese | Sistem pe tavan sau pe pereti, specific pentru zona fumatorilor si a nefumatorilor |
Grupuri sanitare | Sistem cu recuperare de caldura, ventilatoare obisnuite amplasate pe tavan |
In mod cert, bucataria are nevoie de o aerisire eficienta, fiind o zona intens poluata de diverse mirosuri si noxe. O metoda eficienta de a mentine calitatea aerului este montarea hotelor profesionale si a gurilor de aerisire pe tavan.
In cazul salilor de mese, aici aerisirea trebuie sa fie eficienta atat pentru zona dedicata fumatorilor, cat si cea a nefumatorilor. Variantele potrivite in acest sens pot fi ventilatoarele pozitionate pe tavan, dar si montarea aparatelor de aer conditionat.
Ehvac iti asigura aer proaspat in restaurant
Fiecare spatiu inchis, fie el o locuinta, o institutie sau un restaurant, are nevoie de un mediu potrivit pentru ca toti cei din interior sa se simta bine. In acest sens, trebuie asigurat un aer calitativ, lipsit de impuritati si o temperatura constanta.
La Ehvac, gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru ca angajatii si clientii tai sa beneficieze de confort. Investeste in sisteme performante HVAC si fa din restaurantul tau un spatiu primitor si sanatos.